Kenyérsütő javítása otthon

Egy kenyérsütő gép a háztartásban nagy segítség, friss pékáruval látja el a családot. Viszont ha állandó használatban van, meg tud hibásodni csakúgy, mint bármilyen más háztartási gép. Ilyenkor mérlegelnünk kell, hogy újat vegyünk vagy megjavítsuk a régit. Ha a médiára hallgatunk, akkor újat veszünk, ami ebben az esetben butaság lenne és persze pénzkidobás.

Ugyanis pont a kenyérsütő egy nagyon könnyen javítható gépezet, nem igényel komoly szakmai tudást, akár leírásból, akár videó segítségével könnyűszerrel megoldhatjuk a problémát.

Leggyakrabban a kenyérsütő ékszíj, az üst, a lapátok vagy a motor vagy annak a fogaskereke tud elromlani. Mindegyik esetben annyi a dolgunk, hogy miután megbizonyosodtunk a probléma pontos okáról, a gép márkája és modellszáma szerint kiválasztjuk a megfelelő alkatrészt. Ebben segítségünkre lesznek az alkatrész webshopok, bár a nagy cégeknél és a multiknál ilyenre nincs lehetőség, online találhatunk ilyen boltot. Természetesen nem kell megijedni akkor sem ha nem megy a megfelelő darab kiválasztása, mert minden webshopban van ügyfélszolgálat, ahol bátran segítséget kérhetünk.

Kenyérsütő ékszíj vásárlás

Nem kell nagy összegekre számítanunk, az új gép vásárlásánál biztosan olcsóbb lesz az alkatrész.

Egy kis segítség a kezdéshez, hogy rájöjjünk mi is lehet a probléma. A kenyérsütő szíj általában elöregszik és elszakad vagy megnyúlik, esetleg leeshet a helyéről. Az üst eldeformálódhat, míg a kenyérsütő lapátok eltörhetnek vagy lekopik róluk a teflonbevonat. Ezeket könnyű diagnosztizálni, viszont ha nem látunk egy fent említett problémát sem akkor a motor meghibásodására kell gyanakodnunk. A továbbiakban pedig választanunk kell és javítani. Az utóbbihoz szuper videókat találhatunk az interneten, sok esetben az adott márka készülékeit is megnézhetjük. Ugye gyerekjáték lesz a javítás?

 

 

Related Posts

A lemezjátszók visszatérése: A hangzás varázsa analóg formátumban

A zenehallgatás világa folyamatosan változik és fejlődik, de vannak olyan technológiák és eszközök, amelyek időről időre újra előtérbe kerülnek. Az egyik ilyen példa a lemezjátszó, amely az…